Senja – poslednji slap

Priznam, da sem zadnji dan našega dopustovanja na otoku Senja bil kar malo zmatran. Slap, ki sva ga z Janezom splezala prejšnji dan, me je očitno kar zdelal, in za zadnji dan sva bila z Janezom deljenega mnenja, da greva pogledat slap, ki so ga kolegi plezali prejšnji dan. Slap se ravno tako nahaja v Ersfjordu, je pa bližje cesti. No, bližje je vsekakor relativno, saj je čez noč zopet vrglo nekaj novega snega, in kot že cel izlet naju je do slapu čakalo gaženje, ki je tokrat šlo res do konca – zadnjih nekaj 10 metrov sva morala z rokami skopati pravcati tunel, da sva prispela pod vznožje slapu.

Slap je bil sicer odličen; splezala sva ga v 2 raztežajih, prvi je ponudil relativno konstantno težavnost, drugi pa simpatičen prehod čez svečo v zgornji del. Slap bi sam ocenil z WI4, imena pa, tako kot za številne druge ledene jezike na otoku, žal ne vem.

Tako se je zaključilo naše dopustovanje na Senji. Lani, ko smo zapuščali Škotsko, sem si rekel, da sem našel drugi dom, saj sem je bil izlet najboljši odklop, kar sem jih kdaj imel. Vendar je sever Norveške name naredil podoben vtis – spokojna pokrajina naredi  močan vtis nate, sploh pa, če jo obiščeš v prijetni druščini. Mislim, da se bom na Senjo še vrnil, po možnosti za dalj časa, in pa nujno s turnimi smučami. Potem imaš pa res vsak dan nekaj za početi!


Galerija slik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja