Turna smuka po dolini za Kopico

Lepo vremensko napoved za nedeljo sem preživel v isti družbi kot dan poprej – z Jakom sva obadva kar pristaša samote, tako da je bila izbira turnosmučarskega izleta kot na dlani – dolina za Kopico, kakopak!

IMG_4260.jpg IMG_4263.jpg IMG_4264.jpg IMG_4265.jpg

Dan začneva ne pretirano zgodaj na kofetu pri Jaku v Železnikih, nato pa se popeljeva čez Soriško planino v Bohinjsko dolino, ter navzgor proti planini Blato. Na srečo ima Jaka 4×4 pogon, in le nekaj serpentin nama zmanjka, da bi se pripeljala do parkirišča za planino Blato. Smučke na noge, in zagrizeva v breg!

IMG_4266.jpg IMG_4267.jpg IMG_4269.jpg IMG_4270.jpg

Že po gozdu naju sem in tja zmrazi mrzel veter, zgoraj – med planino Jezero in Dedno polje – pa vseeno ujameva nekaj sončka. Žal je le-ta kratkotrajen, saj se z vsakim pridelanim višinskim metrom vremenska situacija poslabšuje. Višje gori, ko končno doseževa dolino za Kopico, se vreme že kar konkretno skvari, in v naju piha mrzel veter, pomešan s snegom, konec doline pa se izgublja v oblakih. Srečava tudi nekaj smučarjev, ki so na pot odšli prej kot midva, ki pravijo, da na Vratcih neizmerno piha.

IMG_4272.jpg IMG_4273.jpg IMG_4274.jpg IMG_4277.jpg

No, v želji izkoristiti ugodno turno smuko se ne dava, in na sedlu sva res kot v oblaku – vidljivost je slaba, iz oblakov pada sneg, pa še vetrovno je tako, da niti pomisliva ne na kako pavzo. Tako se hitro opremiva za smučanje, in pred orkanskim vetrom sva en-dva-tri nazaj na Dednem polju, kjer ujameva še nekaj sončka in si le privoščiva tisto malico, ki ponavadi sicer paše na doseženem vrhu.

IMG_4279.jpg IMG_4281.jpg IMG_4282.jpg IMG_4284.jpg

Spust po gozdu nazaj do avta mine brez posebnosti – tista tipična bohinjska smuka po gosti gmajni, ki človeka ne pusti ravnodušnega – vsaj ne v pozitivnem smislu :).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja