Vikend paket na Bizeljskem, vol. 2

Okoliščine so nanesle, da smo zopet obiskali kolegov vikend med čudovitimi vinogradi na Bizeljskem. Tako kot 2 leti nazaj je tudi tokrat bil plan delovna akcija v vinogradu in sadovnjaku, igranje družabnih iger, nažiranje s čevapi in pitje piva. Pa se je vse skupaj izteklo podobno kot takrat, kar pomeni, da smo odigrali 1 samo družabno igro (no, pa nekaj partij taroka), popili nekaj piva, sicer pa ležali, spali in celo soboto delali.

Z Gregorjem št. 1 se na Bizeljsko zapeljeva v petek pozno zvečer, in po večerji (klobase, mmm) nas vse odreže kot keks. V soboto po udobnem zajtrku zastavimo delovno akcijo, ki letos obsega košnjo celotne trave po vinogradu, sadovnjaku in okoliškem prostoru, ter pospravljanje češnjevih in drugih vej za kompost. Robi poprime za nitkarco, Gregor za koso, sam pa najprej razrežem češnjeve veje na manjše kose, nakar se kake 3-4 ure zabavam z lomljenjem le-teh v posebnem mlinčku. Drugi Gregor medtem leti okrog in nadzoruje delo, Jaka pa najprej malo pomaga kositi s kosilnico, nakar sledi zabava s Quadcopterjem, kasneje pa fant skuha odlično kosilo.

Po južini se vsi še malo zabavamo s Quadcopterjem (tjaoo, kakšna igračka!), nato pa se proti večeru vse okrog nas totalno stemni in prav hitro se pojavi dež in strele. Drugi večer smo bolj aktivni, in vse tja do tretje ure nam uspe piti pivo, ŠNOPC, ter poslušati govedino ter gledati slike od Alizee. Ja, 5 tipov, nobene punce, pol se pa dogajajo take traparije. V nedeljo sledi še pospravljanje, kosilo in povratek nazaj :). Super vikend!


Galerija slik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja