Izlet na Krnska jezera

V (vsaj do zdaj!) ne preveč hribovski druščini smo se v nedeljo potepali po čudovitem svetu posočja. Ker se je Saša pred kratkim začela ukvarjati s hojo v breg in planinarjenjem, Nina pa je iz primorskih koncev, je bil izlet kot na dlani – sprehod do Krnskih jezer iz Lepene, nato pa namakanje utrujenih udov v Soči. Ker smo ta pravi hribovci (in navkljub mojemu protestu, ker sem imel še dolg od zgodnjega vstajanja 2 dni prej) se z Gregorjem, Sašo in Alešom iz Železnikov odpravimo ob pol 5 zjutraj. Nekje vmes se srečamo še z Nino, nato pa naprej gor ob Soči.

Ko pridemo v Lepeno, se ravno lepo zdani, temperature pa so hvala bogu človeku prijazne :). Navkljub povsem normalnemu tempu porabimo za pot do Krnskega jezera 1:40, kar je kar 50 minut pod časovnico. Tam nam izredno paše namakanje nog v jezero, in Sašo navkljub svarilom opeče po nogah. No, ostali smo na srečo že imeli “podlago”, se pa ravno tako izležavamo kako uro in pol, nekateri ob jezeru, nekateri pa na planini kakih 20 minut hoda višje proti Krnu. Prvotni plan, naskok Krna, prav hitro opustimo, saj so temperature že ob 10 dopoldne res pasje. Jeseni, ko bo bolj prijetno :).

Ob hoji navzdol srečavamo trume ljudi, in ko smo nazaj ob Soči, ne moremo verjeti – ob Velikih koritih je huje kot v Bohinju, brisača pri brisači, cesta pa zaparkirana do konca. No, mi se ne damo in kak kilometer nižje ob Soči ravno tako parkiramo, nato pa pogumno zakorakamo proti vodi. Navkljub dejstvu, da je Soča tako visoko presneto mrzla (jaz bi ji dal ene 14 stopinj), se v tako vročem dnevu vseeno paše ohladiti. Tako se štirje korenjaki (Saša je rekla, da raje drugič) zapodimo v ledeno vodo. Ko se navadiš bolečega občutka v nogah in se samo vržeš v ledeno kopel, ti ni več žal, in voda je resnično osvežujoča. Seveda ravno dolgo nismo bili v njej :).

Sledilo je še kosilo in sladoled, nato pa je bilo dneva prav prehitro konec, in že smo se v Tolminu poslovili od Nine in odpravili nazaj proti Baški grapi in domu… K Soči se pa letos nedvomno še vrnem, kar malo sem pozabil, kako so te konci lepi…


Galerija slik

2 komentarja

  1. B.   •  

    A kontaktnega obrazca oziroma tvojega maila pa ni nikjer tu gor nalimanega?

  2. Duco   •     Author

    Ojla… No dobr da si me spomnu, očitno še ne :). Bom dodal.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja