Zimski vikend paket – Rožičeva + Kramarca

Relativno stabilna napoved (in hvaljenje razmer po internetu) je botrovalo dejstvu, da smo se v soboto z Jakom, Robertom in Ladotom odločili za naskok Teranove. Ob relativno penzionerski uri se dobimo v Kranju, kjer pred odhodom spijemo kofe. Bolj, ko se vozimo proti Jezerskem, slabše je vreme, in na koncu ceste pred Ravensko Kočno nas začne prati droben dež. Nekateri se sicer še vedno ogrevamo za Teranovo, češ, saj nismo iz cukra, vendar po parih minutah po cesti navzdol primaširata Miha in Jože ter povesta, da razmer zgoraj ni.

Ja nič, potem pa drugam :). Nazaj v avto, in gasa proti Zelenici. Glede na to, da je tam nekoliko višje, upamo, da bodo razmere kaj boljše. Na parkirišču na Zelenici je, pričakovano, avtov skoraj toliko kot na kakem Rock Otočcu. Sobotni dan in “ok” razmere kot ponavadi na Zelenico privedejo polovico Slovenije. Hitro se napravimo in zagrizemo v breg! Razmere v steni Begunjščice na oko izgledajo super, in ko prikorakamo pod Rožičevo smer kar ne moremo verjetni, da smo v njej ta dan prvi. Sam se zapodim v strmine, in čeprav je na meste led tanek, se da oba skoka preplezati, brez da bi toolal. Ostali mi sledijo, pri drugem detajlu pa izstopa Lado, ki ob sipanju snega čez njegovo glavo zakriči, kot da bi prišel sam sodni dan. Zgoraj se grapa uleže, in v prijetnem pikanju dosežemo vrh Begunjščice, kjer se ne mudimo dolgo, saj razgledov pač ni.

Drugi dan smo bolj pridni: že dobesedno sredi noči v družbi Janeza in Petre parkiramo nekaj ovinkov pred Domom pod Storžičem, in zagrizemo v breg. Povsem trdo snežišče pod steno nam da vedeti, da bodo razmere vrhunske, in res – Kramarca nam ponudi plezanje v odličnem snegu. Kjer je strmo, ne sneg trd, kjer je bolj položno, pa morda nekoliko mehkejši, pa vendar se ob dejstvu, da so vsi skoki res zaliti kot se zagre, nihče ne pritožuje. Nenavezani smo hitro na vrhu Storžiča, kjer se strinjamo, da takih razmer še v tej smeri nismo imeli.

Zadovoljen z vikendom se lahko naslednji teden zapodim v delovno razpoloženje, saj temperature poskočijo navzgor in uničijo vse razmere, ki so še kje bile.


Galerija slik


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja