Vršiške vinjete (2) – Zajeda s platami

Kot da obisk Vršiča v torek ni bil dovolj, sva se z Evo zmenila za ponovni obisk našega najbolj popularnega prelaza še v četrtek. Tokrat se – zaradi krajšega dostopa – na Vršiču znajdeva šele nekje okrog 5. ure popoldan. Zapodiva se v smer Zajeda s platami (6a, 130m), in dostop je res udoben, saj naju uhojena stezica po 5 minutah pripelje do pod stene. Smer se začne na najbolj desnem delu plezališča na Vršiču, in prve dva raztežaja ponujata fantastično plezanje po zajedi.

Za razliko od dveh dni nazaj je vreme precej muhasto, in močan veter ter oblaki naju prisilijo, da plezava kar se da hitro. V zgornjem delu smeri naju čakajo še trije relativno kratki raztežaji plat, kjer so težave precej nekonstantne, dokler se nazadnje ne znajdeva na vrhnjem sidrišču.

Po dveh spustih po vrvi se znajdeva na gozdnati gredini, ki za koncem drugega raztežaja razpolavlja steno. S te police nato slediva nekakšnim ostankom zavarovane poti po strmem gozdu kakih 40m v levo (zopet, gledano navzdol), in že sva na melišču, ki naju odloži nazaj na dostopni stezici.

Dan se bliža h koncu in ko doseževa avto, se popolnoma stemni. Sama smer je sicer luštna, ampak kot alpi moram priznati, da so mi na Vršiču bolj všeč hribovske smeri :).


Galerija slik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja