Drugi plaz v Krnici

Z Maretom in Jakom smo se v začetku februarja dogovorili, da gremo poiskat kak zaledeneli slap. Nazadnje smo se, po tehtnem premisleku o aktualnih snežnih in temperaturnih razmerah, odločili za Krnico.

Kot se spodobi, smo štartali dovolj zgodaj, da smo se pod slapom znašli prvi. Sam dostop do slapu je res fletn, od avta se namreč spustiš navzdol na dno Krnice, in slap je kot na dlani! Ker smo trije, me kamerada določita, da bom danes jaz plezal naprej. Jaz pa v jok in za ograjo 🙂 Ne, sej ne…

Prvi raztežaj ponudi prijetno ledeno zaveso, vendar se višje gori znajdem v zasneženem grabnu, ki ga kmalu poimenujemo Drugi plaz v Krnici. Količina naplaženega snega je namreč res enormna, in od drugega slapu v Krnici nas čakata samo še “detajl”, kratka, a navpična zavesica, ter dva metra odlepljenega miksa pred zadnjo snežno grapo.

Aja, na vrhu nas pričaka še nekaj tankega ledu, v katerega jaz trmasto zarinem, vendar kmalu pridem k pameti in splezam nazaj navzdol. V dolino oddirjamo, kako pak, z abzajli, ki so bolj ali manj urejeni ob plazu. Ko abzajlamo, je za nami že pravcati vlakec navez, ki rije po snegu in razbija tisto malo ledu, ki gleda ven 🙂 .

Mare, Jaka in moja malenkost smo 8.2. plezali Drugi slap plaz v Krnici (II, WI4-, 200m).


Galerija slik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja